آموزش تبدیل پایان نامه به کتاب و مراحل صفر تا صد

آموزش تبدیل پایان نامه به کتاب و مراحل صفر تا صد

کتاب می تواند سطح علمی و منابع پژوهشی کشور را غنی کند و فردی که تبدیل پایان نامه به کتاب را انجام می دهد. در این زمینه به کشور کمک می کند و می تواند بویژه رزومه علمی خود را تقویت کند. اگر در زمینه تخصصی رشته خود یک کتاب داشته باشید .در آزمون هایی مثل آزمون مصاحبه دکترا از رقبای خود می توانید پیشی بگیرید.

یکی از مسائل مهم که ذهن دانشجویان را به خود مشغول کرده است ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و کسب فرصتهای شغلی مطلوب و دلخواه می باشد. بدون شک با داشتن رزومه تحصیلی و علمی قوی می توان به اهداف بزرگ خود رسید.

دانشجویان دستاورد تحقیقاتی خود را به صورت مدون با چارچوب و قواعد خاص نگارشی بصورت مکتوب در می آورند و حاصل کار تحقیقاتی خود را به شکل پایان نامه در می آورند ولی تا اینجا فقط در  دسترس دانشگاه و عده خاصی این تحقیقات قرار می گیرد.

چرا بهتر است پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟

حال برای اینکه بتوان در معرض مخاطبین بسیاری آن را قرار داد بهترین اقدام تبدیل پایان نامه به کتاب است.

به حدی که دانشجو از وقت و انرژی که برای پایان نامه خود صرف می کند به شکل یک کتاب آن را ببیند بسیار رضایت بخش و جذاب خواهد بود.

باید بگوییم که تبدیل پایان نامه به کتاب چندان کار پیچیده ای نیست. تنها با یک سری تغییرات کوچک می توانید از پایان نامه خود کتاب استخراج کنید. در این مطلب به آموزش و مراحل این امر پرداخته ایم.

جهت کسب اطلاعات درمورد امتیازات چاپ کتاب در رزومه تحصیلی کلیک کنید.

قبل از پرداختن به مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب به این موارد توجه کنید: موضوع پایان نامه حتی المقدور جدید باشد، برای تدریس مناسب باشد، قابلیت فروش داشته باشد و به لحاظ علمی قوی باشد و از منابع بروز استفاده کرده باشد. 

مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب

 

مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب

گام نخست این است که عنوان مناسب و جذاب با مشورت استاد یا ناشرتان برای کتاب خود انتخاب بکنید. عنوان دقیق پایان نامه برای کتاب اصلا توصیه نمی شود.

در متن پایان نامه باید توجه کنید که عبارت یا کلمه یا جمله ای که در آن پایان نامه، تحقیق یا مقاله قید شده باشد حذف یا به این کتاب تغییر داده شود. هیچ نشانه ای از پایان نامه نباشد.

فهرست و ریز فهرست ها حتی الامکان باید تغییر کند و جنبه کتابی پیدا کند.

توصیه به این است که کتاب دارای چند بخش شود. بفرض به جای یک فصل دو فصل شود و بهتر است که ابتدای فصل از یک سوم صفحه نیز شروع شود.

در این مرحله نباید از پاورقی و اسامی لاتین در پاورقی غافل شوید. هر صفحه دارای شماره گذاری پاورقی مستقلی باید باشد.

منابع مورد نیاز در تبدیل پایان نامه به کتاب

در تبدیل پایان نامه به کتاب باید گفت که منبعی نیز در پایان کتاب که قسمت منابع و ماخذ هست، باید اضافه شود که همان پایان نامه خودتان می باشد.

در پایان نامه تیترهایی وجود دارد که نیازی نیست در کتاب قید شوند مثلا اهداف، فرضیات، بیان مسئله. هرچند می توانید به فراخور قسمت های مختلف کتاب مطالبی را از آنها برداشت و در کتاب بیاورید. مثلا اهداف و موارد مشابه را در قسمت مقدمه یا پیشگفتار اضافه کنید.

ممکن است حذفیاتی را که در پایان نامه ایجاد کرده اید باعث شود حجم کتابتان پایین بیاد و بهتر است از منابع دیگر و نگارش مطلب به کتاب خود مطالبی را اضافه نمایید تا حجم کتابتان مناسب شود.

تفاوت پژوهش محور با تئوری محور

در اینجا موضوعی را به اختصار مطرح می کنیم که بهتر هست به آن بسیار توجه کنید. با توجه به  نوع پایان نامه که پژوهش-محور است یا تئوری-محور استفاده و برداشت از مطالب پایان نامه تفاوت دارد.

معمولا در کتابهای پژوهش محور کل پایان نامه و همه فصول در کتاب آورده می شوند و فصل چهارم آنها به بررسی آماری داده و تحلیل ها پرداخته می شود و فصل آخر به نتایج و تبیین آن می پردازد، که طبق تئوری های پایان نامه می توان مطالبی را با استفاده از آنها تدوین کرد.

کتاب های تئوری محور با توجه به متغیرها و پایه های نظریه ای می توان مطالب کتاب را تدوین کرد و به تببین و مقایسه تئوری های روز و نوین پرداخت و کتابی با مزیت رقابتی بالا تولید و نگارش کرد.

 صفحه آرایی کتاب در تبدیل پایان نامه به کتاب

پایان نامه در قطع و اندازه A4 یا رحلی می باشد که با توجه به موضوع و رشته باید تصمیم بگیرید قطع کتابتان رقعی یا وزیری باشد. قطع وزیری 25*17.5 و قطع رقعی 21 * 14.5 می باشد البته مارجین و حاشیه ها باید حدودا  2 سانتیمتر باشند.

در صفحه آرایی باید توجه داشت که از فونت مناسب و یکدست استفاده کرد و اندازه فونت ها و فاصله خطوط متناسب و یکنواخت انتخاب شوند. اگه کتاب دارای فرمول و معادلات ریاضی هست کاملا مرتب و علائم و نشانه ها درست باشند. جداول و تصاویر در جای خود منظم چیده شوند و بصورت کامل باشند.

مطالب مرتبط: نکات اساسی در صفحه آرایی کتاب

مرحله دریافت شابک، فیپا و مجوز ارشاد

در این مرحله باید برای کتاب خود توسط یک ناشر کد شابک دریافت نمایید. این کد را موسسه خانه کتاب صادر می نماید. شابک یا ISBN کد یکتای 13 رقمی هست که در قسمت حقوقی یا شناسنامه کتاب درج می شود. همچنین در پشت جلد نیز بصورت بارکد چاپ می شود. برای دریافت فیپا حتما کد شابک باید صادر شده باشد. شناسه بین المللی کتاب شما همین کد شابک می باشد.

بعد از این مرحله فایل کتاب برای دریافت مجوز ارشاد به ارشاد تحویل داده می شود. بازه زمانی بررسی کتاب تا اخذ مجوز از ارشاد از یک هفته تا 12 هفته  می باشد که بستگی به موضوع و محتوای کتاب نیز دارد.

در خلال آمدن مجوز ارشاد فایل کتاب به برای صدور به فیپا به کتابخانه ملی ارسال شده و حدودا 2 تا 4 هفته زمان می برد که فیپای کتاب صادر شود.

فیپا مخفف عبارت فهرست نویسی پیش از انتشار می باشد و اداره كل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و كتابخانه ملی صدور فیپا را  به درخواست ناشران و به صورت الکترونیک در کشور صادر می نماید.

مرحله دریافت شابک، فیپا و مجوز ارشاد

مرحله طراحی جلد کتاب

در این مرحله بعد از آمدن مجوزات لازم باید طراحی جلد کتاب را به اتمام رسانده تا فایل کتاب را آماده چاپ کرد و به چاپخانه تحویل داد.

نکته ای که در اینجا باید متذکر شد اینست که هرچند در تبدیل پایان نامه به کتاب بیشتر امتیاز مهم هست و تعداد محدودی کتاب چاپ می شود ولی طراحی جلد بهتر است جذاب و شیک باشد.

مرحله انتخاب نوع جلد و کاغذ کتاب

در این مرحله که تخصصی است بهتر است به ناشر خود بسپارید که نوع کاغذ و جلد را انتخاب نماید. اما معمولا برای کتاب های استخراج شده از پایان نامه از جلد شومیز یا همان کاغذ 250 گرمی دارای سلفون براق یا مات استفاده می شود. کاغذهای سفید 70 – 80 گرمی نیز با صحافی چسب گرم استفاده می شود.

مزیت های تبدیل پایان نامه به کتاب

  1.   اخذ 4 امتیاز پژوهشی در مصاحبه دکترا
  2.  دریافت امتیازات و ارتقای شغلی و تشویقی های مربوطه
  3.  دریافت 2 نمره برای پایان نامه ویژيه دانشجویان دانشگاه آزاد
  4.  ثبت نام در سایت و کانون اهل قلم
  5.  ورود به انجمن نخبگان
  6.  تقویت رزومه برای استخدام هیئت علمی و سایر ارگان ها

 چاپ کتاب تیراژ کم

از آنجا که شما کتاب را برای تقویت رزومه و مصاحبه شغلی یا تحصیلی می خواهید نیازی نیست که تیراژ بالا 1000 نسخه انجام دهید. بهتر است که تیراژ کم چاپ کنید. می توانید 5 نسخه 10 نسخه یا 20 نسخه از کتابتان را بصورت چاپ دیجیتال فوری چاپ کنید.

بیشتر بدانید: نکات کلیدی در چاپ کتاب و مراحل گام به گام

مزیت چاپ دیجیتال در سریعتر بودن و تعداد کم چاپ کردن می باشد. که ما همیشه به متقاضیان این روش را توصیه میکنیم. توجه داشته باشید که با دستگاههای جدید دیجیتال کیفیت چاپ نیز بسیار ارتقا یافته و کتاب از کیفیت بسیار قابل قبولی برخوردا خواهد بود.

اما اگر با بررسی ها و مشورت با ناشر خود متوجه شدید که کتاب شما فرصت فروش و عرضه انبوه در بازار را دارد و با اقبال خوانندگان مواجه خواهد شد می توانید با ناشر یا شرکتهای پخش کتاب قراردادی مبنی بر توزیع و فروش کتاب ببندید که در این حالت بهتر است از چاپ افست برای کتاب خود بهره ببرید.

نکات اساسی در صفحه آرایی کتاب اصولی

مهر 30, 1395

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *